Toekomstige evenementen

 1. Kerkdienst Kerk Eenum

  30 mei 09:30
 2. Kerkdienst Vredekerk

  2 juni 09:30
 3. Kerkdienst Petrus & Pauluskerk

  2 juni 09:30
 4. Kerkdienst Vrede kerk

  9 juni 09:30
 5. Kerkdienst Vredekerk

  9 juni 10:00
 6. Kerkdienst Vredekerk

  16 juni 09:30
 7. Kerkdienst Jacobuskerk

  16 juni 09:30
 8. Kerkdienst Mariakerk Oosterwijtwerd

  16 juni 19:00
 9. Kloosterweekend

  21 juni - 23 juni
 10. Kerkdienst Vredekerk

  23 juni 09:30

19 mei Evensong en Pub

Op zondag 19 mei is er om 19.30 uur een Choral Evensong  in de Jacobuskerk in Zeerijp (Borgweg 6). Daarna is er in het Dorpshuis aan de overkant van de kerk – in de setting van een pub – gelegenheid om na en bij te praten. Er is koffie, thee, bier, wijn en noem maar op.

Een Choral Evensong is een avondviering (Evensong) oftewel een vesper zoals die in Engeland dagelijks wordt gezongen. In zo’n Evensong zijn er vaste liturgische gezangen die gezongen worden door een koor. Op 19 mei is het koor The Dutch Choral Singers onder leiding van choirmaster Henk de Vries, met begeleiding van organist Vincent Hensen.

Altijd worden in een Evensong de lofzangen van Maria en Simeon gezongen: het Magnificat en het Nunc Dimittis. Verder worden de gebeden gezongen, niet zoals gebruikelijk door de voorganger maar de voorzanger (in dit geval de dirigent), waarop het koor in wisselzang antwoordt.

Het koor The Dutch Choral Singers heeft meerdere malen gezongen in Engelse kathedralen. Begin van dit jaar zong het koor zelfs in Westminster Abbey en St. Paul’s Cathedral in Londen.

Toegang is gratis, er is wel een collecte voor Stichting De Vrolijkheid, een stichting die zich inzet om met zang, dans en andere creatieve werkvormen wat vrolijkheid te brengen aan kinderen en jongeren in asielcentra. De drankjes in de pub zijn voor eigen rekening. Natuurlijk is het ook mogelijk alleen naar de Evensong of alleen naar de Pub (vanaf ongeveer 20.15 uur) te komen.

De Evensong is een samenwerking van Dorpshuis Bij Jacobus, choirmaster Henk de Vries en de Hervormde wijkgemeente Maarland.

image_pdfimage_print

Bijbelvers van de dag

Jullie zullen mij aanroepen en tot mij bidden, en ik zal naar jullie luisteren.