Toekomstige evenementen

 1. Kerkdienst Petrus & Pauluskerk

  25 augustus 09:30
 2. Kerkdienst Vredekerk

  25 augustus 09:30
 3. Kerkdienst Vredekerk

  1 september 09:30
 4. Kerkdienst Jacobuskerk

  1 september 09:30
 5. Kerkdienst Vredekerk

  8 september 09:30
 6. Kerkdienst Mariakerk ‘t Zandt

  8 september 09:30
 7. Kerkdienst Andreaskerk

  8 september 19:00
 8. Kerkdienst Vredekerk

  15 september 09:30
 9. Kerkdienst Donatuskerk

  15 september 09:30
 10. Kerkdienst Vredekerk/Mariakerk ‘t Zandt

  22 september 09:30

19 mei Evensong en Pub

Op zondag 19 mei is er om 19.30 uur een Choral Evensong  in de Jacobuskerk in Zeerijp (Borgweg 6). Daarna is er in het Dorpshuis aan de overkant van de kerk – in de setting van een pub – gelegenheid om na en bij te praten. Er is koffie, thee, bier, wijn en noem maar op.

Een Choral Evensong is een avondviering (Evensong) oftewel een vesper zoals die in Engeland dagelijks wordt gezongen. In zo’n Evensong zijn er vaste liturgische gezangen die gezongen worden door een koor. Op 19 mei is het koor The Dutch Choral Singers onder leiding van choirmaster Henk de Vries, met begeleiding van organist Vincent Hensen.

Altijd worden in een Evensong de lofzangen van Maria en Simeon gezongen: het Magnificat en het Nunc Dimittis. Verder worden de gebeden gezongen, niet zoals gebruikelijk door de voorganger maar de voorzanger (in dit geval de dirigent), waarop het koor in wisselzang antwoordt.

Het koor The Dutch Choral Singers heeft meerdere malen gezongen in Engelse kathedralen. Begin van dit jaar zong het koor zelfs in Westminster Abbey en St. Paul’s Cathedral in Londen.

Toegang is gratis, er is wel een collecte voor Stichting De Vrolijkheid, een stichting die zich inzet om met zang, dans en andere creatieve werkvormen wat vrolijkheid te brengen aan kinderen en jongeren in asielcentra. De drankjes in de pub zijn voor eigen rekening. Natuurlijk is het ook mogelijk alleen naar de Evensong of alleen naar de Pub (vanaf ongeveer 20.15 uur) te komen.

De Evensong is een samenwerking van Dorpshuis Bij Jacobus, choirmaster Henk de Vries en de Hervormde wijkgemeente Maarland.

image_pdfimage_print

Bijbelvers van de dag

De Heer is niet traag met het nakomen van zijn belofte, zoals sommigen menen; hij heeft alleen maar geduld met u, omdat hij wil dat iedereen tot inkeer komt en niemand verloren gaat.