Toekomstige evenementen

 1. Kerkdienst Vredekerk

  26 mei 09:30
 2. Kerkdienst Mariakerk ‘t Zandt

  26 mei 09:30
 3. Schuurzangdienst

  26 mei 10:00
 4. Regiodienst

  26 mei 19:00
 5. Kerkdienst Kerk Eenum

  30 mei 09:30
 6. Kerkdienst Vredekerk

  2 juni 09:30
 7. Kerkdienst Petrus & Pauluskerk

  2 juni 09:30
 8. Kerkdienst Vrede kerk

  9 juni 09:30
 9. Kerkdienst Vredekerk

  9 juni 10:00
 10. Kerkdienst Vredekerk

  16 juni 09:30

Wijkgemeente Loppersum (Vredekerk) als leerplek

Vanaf begin oktober zal theologiestudente Ineke Versteeg-Hofman de Gereformeerde Wijkgemeente als leerplek hebben. Ineke volgt de Masteropleiding predikant aan de PTHU (Protestantse Theologische Universiteit) in Amsterdam. Zij doet dit in deeltijd. Ineke woont in Veendam en werkt daar als psychologe.

Onze wijkgemeente zal haar leerplek zijn en ds. Roepers haar leerplekbegeleider. Als leerplek zal de gemeente een ervaringsplek zijn waar ze parallel aan de cursussen die ze in Amsterdam volgt opdrachten uitvoert.

Het gaat hier om het bijwonen, onderzoeken en analyseren van bijvoorbeeld kerkdiensten en een pastoraal gesprek. Hiertoe zal ze o.a. ook de predikant, gemeenteleden en buitenstaanders interviewen. Andere opdrachten houden het organiseren van een bijeenkomst in en ook het leiden van een kerkdienst waarin een eigen preek zal worden gehouden. Dat laatste staat gepland voor juni.

Een leerzame ervaring, niet alleen voor de studente, maar ook voor de predikant en de gemeente.

ds. Marco Roepers en Ineke Versteeg

image_pdfimage_print

Bijbelvers van de dag

Wees niet bang, want ik ben bij je, vrees niet, want ik ben je God. Ik zal je sterken, ik zal je helpen, je steunen met mijn onoverwinnelijke rechterhand.