Toekomstige evenementen

 1. Kerkdienst Vredekerk/Mariakerk ‘t Zandt

  22 september 09:30
 2. Natascha’s beloofde land

  24 september 19:30
 3. Kerkdienst Vredekerk

  29 september 09:30
 4. Kerkdienst Jacobuskerk

  29 september 09:30
 5. Kerkdienst Petrus & Pauluskerk

  29 september 19:00
 6. Avond over depressie

  1 oktober 20:00
 7. Kerkdienst Vredekerk

  6 oktober 09:30
 8. Kerkdienst Donatuskerk

  6 oktober 09:30
 9. Avond over depressie

  8 oktober 20:00
 10. Kerkdienst Petrus & Pauluskerk

  13 oktober 09:30

Wat doet de kindernevendienst met Advent?

In het evangelie van Matteüs wordt verteld over de voorgeschiedenis van Jezus. Matteüs noemt daarbij vier vrouwennamen, vier voormoeders van Jezus. Wat voor vrouwen waren zij? Wat reiken zij Jezus vanuit zijn geschiedenis aan, wat geven ze hem mee? Daar gaan we in de adventstijd met de kinderen naar op zoek.

Jozef en Maria bereiden zich voor op de geboorte van Jezus. In zo’n periode moet er van alles gebeuren; de babykamer wordt ingericht, er moeten kleertjes komen enzovoort. Maar het is ook een periode waarin aanstaande ouders soms hun eigen familiealbum en stamboom nog eens tevoorschijn halen. In welke lijn staat het kindje dat straks geboren wordt? Jozef en Maria kijken naar het familiealbum van Jozef. Daarin komen ze sterke vrouwen tegen: Tamar, Rachab, Ruth en Batseba. Al bladerend in het album komen ze hun verhalen op het spoor. Naar deze verhalen gaan we tijdens de adventsperiode luisteren.

Natuurlijk hebben we een projectlied en steken we iedere zondag een adventskaars aan. Tijdens de kindernevendienst gaan we behalve luisteren naar het verhaal ook knutselen of een spelletjes doen. In de adventstijd is er kindernevendienst voor alle groepen. Kom jij ook? img-1-advent-8-20121116De eerste adventszondag is 1 december.

We vinden het erg leuk je dan te zien!

Leiding kindernevendienst

image_pdfimage_print

Bijbelvers van de dag

De HEER heb ik lief, hij hoort mijn stem, mijn smeken, hij luistert naar mij, ik roep hem aan, mijn leven lang.