Toekomstige evenementen

 1. Natascha’s beloofde land

  16 september 19:30
 2. Kerkdienst Vredekerk/Mariakerk ‘t Zandt

  22 september 09:30
 3. Natascha’s beloofde land

  24 september 19:30
 4. Kerkdienst Vredekerk

  29 september 09:30
 5. Kerkdienst Jacobuskerk

  29 september 09:30
 6. Kerkdienst Petrus & Pauluskerk

  29 september 19:00
 7. Avond over depressie

  1 oktober 20:00
 8. Kerkdienst Vredekerk

  6 oktober 09:30
 9. Kerkdienst Donatuskerk

  6 oktober 09:30
 10. Avond over depressie

  8 oktober 20:00

Uit de pastorie week 14

Dit keer schrijf ik vanuit een pastorie waar het een en ander rond en ook aan gebeurd is. De tuin is door een groepje vrijwilligers grondig onderhanden genomen. Hartelijk dank! We stellen het erg op prijs. Schilders hebben het huis weer geschilderd en daardoor ziet het er weer picobello uit. Ook hiervoor hartelijk dank.

We stonden in de krant, de vier pastores in Loppersum met de boodschap “Wij geloven in Loppersum”.  De aardbevingsellende willen we niet bagatelliseren en ook niet ontkennen dat  Noordoost Groningen vooral de lasten en veel te weinig de lusten van het aardgas heeft gekregen, maar we willen er ook de aandacht op vestigen dat de streek waardevol is door het landschap, historie en last but not least, de mensen die er wonen:

www.wijgeloveninloppersum.nl

De stille week is voor de kerk een belangrijke periode. We staan dan stil bij het lijden van onze Heer. Het thema van deze week komt uit een lied dat zowel uit het oude als het nieuwe liedboek komt: Met de boom des levens (Lied 547). Op Witte Donderdag hebben we een avondmaalsviering en op Goede Vrijdag een gedachtenisdienst in de Vredekerk.  De Stille week wordt afgesloten door de Paasvieringen waarin we de opstanding van onze Heer vieren. Door de opstanding valt op zijn lijden en ons leven een heel nieuw licht. De eerste paasdienst die ik leid is de paaswake op zaterdagavond in Leermens. Op Paaszondag hebben we een vrolijke dienst in de Vredekerk met Loppersums Harmonie.

Op Witte Donderdag  17 april is er van 20.30 uur  22.00 uur The Passion in Groningen. Het is een eigentijdse uitbeelding van het lijden van Jezus met popmuziek en multimedia. Als dat je aanspreekt, moet je zeker niet de kans voorbij laten gaan om dit mee te maken nu het dit jaar zo dichtbij is.

www.passion.groningen.nl

ds. Marco Roepers

image_pdfimage_print

Bijbelvers van de dag

Want als wij geloven dat Jezus is gestorven en is opgestaan, moeten wij ook geloven dat God door Jezus de doden naar zich toe zal leiden, samen met Jezus zelf.