Toekomstige evenementen

 1. Kerkdienst Vredekerk

  26 mei 09:30
 2. Kerkdienst Mariakerk ‘t Zandt

  26 mei 09:30
 3. Schuurzangdienst

  26 mei 10:00
 4. Regiodienst

  26 mei 19:00
 5. Kerkdienst Kerk Eenum

  30 mei 09:30
 6. Kerkdienst Vredekerk

  2 juni 09:30
 7. Kerkdienst Petrus & Pauluskerk

  2 juni 09:30
 8. Kerkdienst Vrede kerk

  9 juni 09:30
 9. Kerkdienst Vredekerk

  9 juni 10:00
 10. Kerkdienst Vredekerk

  16 juni 09:30

Onder de Toren 7

Een van onze vele contacten met andere kerken, is die met de Rooms Katholieke Parochie. Afgelopen zondag (22 maart) zijn de voorzitter en de scriba van onze kerkenraad naar een katholieke dienst in de Jacobus de Meerdere kerk in Uithuizen geweest. Een feestelijke dienst waarin de vijf parochies uit de omgeving werden samengevoegd tot één: de Liudgerparochie.

Samenwerken doen wij zo nu en dan op het gebied van het jeugdwerk. Zo hebben we samen een aantal keer een Jacobuswandeling georganiseerd, van Uithuizen naar Zeerijp. En vorige week zondag was er een gezamenlijke avond voor jongeren van ongeveer 14 tot 18 jaar over verslaving. Met z’n twintigen zaten we in een indrukwekkende kamer van de voormalige pastorie in Uithuizen, een kamer die ongeveer net zo hoog is al lang en breed. Daar kregen we uitleg van iemand van de GGD over verslaving. We mochten allemaal een vraag opschrijven van iets dat wij wilden weten over het onderwerp. Die vragen gingen in een doos, en één voor één werden ze er uit gehaald. Aan de hand van onze vragen begon de voorlichter te vertellen, onderbroken door nog eens vele vragen.

Wat mij het meest bijblijft, is dat iemand die ooit verslaafd was altijd verslaafd blijft. Niet dat hij altijd gebruiker blijft, maar hij zal steeds moeten oppassen om niet terug te vallen in de verslaving.

domie Tjalling

image_pdfimage_print

Bijbelvers van de dag

Wees niet bang, want ik ben bij je, vrees niet, want ik ben je God. Ik zal je sterken, ik zal je helpen, je steunen met mijn onoverwinnelijke rechterhand.