Toekomstige evenementen

 1. Kerkdienst Petrus & Pauluskerk

  25 augustus 09:30
 2. Kerkdienst Vredekerk

  25 augustus 09:30
 3. Kerkdienst Vredekerk

  1 september 09:30
 4. Kerkdienst Jacobuskerk

  1 september 09:30
 5. Kerkdienst Vredekerk

  8 september 09:30
 6. Kerkdienst Mariakerk ‘t Zandt

  8 september 09:30
 7. Kerkdienst Andreaskerk

  8 september 19:00
 8. Kerkdienst Vredekerk

  15 september 09:30
 9. Kerkdienst Donatuskerk

  15 september 09:30
 10. Kerkdienst Vredekerk/Mariakerk ‘t Zandt

  22 september 09:30

Onder de Toren 1

Ook uw domie moet naar school. Een paar jaar geleden heeft de landelijke Protestantse Kerk bijscholing geregeld voor iedere predikant. Je mag kiezen uit een hele lijst aan mogelijkheden. Vorig jaar heb ik geprobeerd twee studiedagen over liturgie te volgen. De eerste heb ik meegemaakt, maar de tweede moest ik missen door onverwachte gebeurtenissen in de gemeente. Ik kon die tweede dag nog wel inhalen, in Amsterdam. Een dagje Amsterdam lijkt mij altijd wel wat, maar door de eerste cursusdag was mijn motivatie al zo gedaald dat ik niet meer gegaan ben.

Wel heb ik twee dagen gevolgd over het Oude Testament. Dat was zeker wel een goede cursus, ik moet hem nu nog afmaken door wat te schrijven. Probleem daarbij is dan weer dat ik er echt tijd voor moet maken. Dus als u / je de komende tijd denkt: waar blijft die man nou? Dan zit ik thuis mijn huiswerk te doen.

Mijn volgende bijscholing is in februari, twee dagen in Utrecht. Thema is ‘motiverend leiding geven’.

Dus als u straks denkt: er is wat anders aan hem… dan weet u waar het aan ligt.

Domie Tjalling

image_pdfimage_print

Bijbelvers van de dag

Wij richten ons niet op de zichtbare dingen maar op de onzichtbare, want de zichtbare dingen zijn tijdelijk, de onzichtbare eeuwig.