Toekomstige evenementen

 1. Natascha’s beloofde land

  16 september 19:30
 2. Kerkdienst Vredekerk/Mariakerk ‘t Zandt

  22 september 09:30
 3. Natascha’s beloofde land

  24 september 19:30
 4. Kerkdienst Vredekerk

  29 september 09:30
 5. Kerkdienst Jacobuskerk

  29 september 09:30
 6. Kerkdienst Petrus & Pauluskerk

  29 september 19:00
 7. Avond over depressie

  1 oktober 20:00
 8. Kerkdienst Vredekerk

  6 oktober 09:30
 9. Kerkdienst Donatuskerk

  6 oktober 09:30
 10. Avond over depressie

  8 oktober 20:00

Kees van der Zwaard speelt met Luther

Een unieke voorstelling die u niet mag missen!!
De werkgroep Liturgie van de Protestantse gemeente BierumHolwierdeKrewerd is heel blij dat ze Kees van der Zwaard, van huis uit theoloog maar vanaf 1998 ook theatermaker, bereid hebben gevonden om naar Bierum te komen met een hele bijzondere voorstelling.

Op zondag 5 oktober a.s. speelt Kees van der Zwaard uit Culemborg zijn nieuwe theatervoorstelling Hier sta ik – dansen en vechten met Maarten Luther.

U kunt deze muzikale monoloog meemaken in de Irenekerk, Hereweg 27 te Bierum; aanvang 11.00 uur; toegang vrij, wel wordt er bij de uitgang een collecte gehouden.

Theatermaker en theoloog Kees van der Zwaard schreef eerder o.a. AF – terug naar Srebrenica, de monoloog van een Dutchbatter, succesvol gespeeld door gouden kalfwinnaar Cees Geel.

In Hier sta ik duikt hoofdpersoon Maarten in de spannende, wonderlijke en soms grimmige gedachtewereld van Luther. Die confronteert hij met onze eigentijdse cultuur en zijn eigen persoonlijke geschiedenis. Zo ontstaat een monoloog over vriendschap en verraad, God en het geweten, de duivel en de vrije wil – voortgedreven door het verlangen naar wat ooit genade werd genoemd.

Een aparte rol is weggelegd voor een computergestuurd draaiorgel, dat Bach en blues laat horen. De composities en arrangementen zijn van Hans Hasebos. De regie is in handen van Cilia Hogerzeil, artistiek leider van Muziektheater Hollands Diep.

Van harte welkom !

image_pdfimage_print

Bijbelvers van de dag

Want als wij geloven dat Jezus is gestorven en is opgestaan, moeten wij ook geloven dat God door Jezus de doden naar zich toe zal leiden, samen met Jezus zelf.