Leeskring Johannes-evangelie

Vorig jaar is de Leeskring rond het Johannes-evangelie gestart. We lezen het hele evangelie, niet alleen die bekende hoogtepunten, maar ook de minder bekende delen. Want het Johannes-evangelie heeft een boodschap en die proberen wij al lezend op het spoor te komen. Het beeld van Jezus in het Johannes-evangelie wijkt af van het huidige beeld van Jezus. Dat kan knarsen en schuren. Maar het evangelie heeft ook een meer mystieke laag en die kan fascineren. Het Johannes-evangelie blijft zo een uitdaging om te lezen en verveelt niet.

Onze eerstvolgende keer die we hebben afgesproken is woensdag 13 september om 20:00 uur in de Vredekerk (Burgemeester van der Munnikstraat 16 in Loppersum).  

We lezen het Johannes-evangelie uit het NBV. Dat doen we hardop. We kunnen één voorlezer hebben, maar kunnen het ook afwisselen en dat kan ook weer op verschillende manieren. We kunnen één of meerdere hoofdstukken per keer doen. Die stukken verschillen erg in lengte, maar toch is het een bepaalde indeling die gestoeld is op de inhoud.

De bijeenkomsten zijn maandelijks.

De avond ziet er wat betreft indeling dan als volgt uit:

  1. Opening (met inleiding uit het proloog)
  2. Wat is er in de tussenliggende tijd gebeurd? Wat heeft de vorige keer voor je betekend? Heb je er nog over nagedacht of heeft iets speciaals je geraakt in de dingen die gebeurd zijn?
  3. Lezen tekst uit Johannes-evangelie
  4. Discussie: Wat zegt deze tekst je? Waar heb je vragen bij? Wat zijn moeilijke dingen? Wat raakt je? Wat roept associaties op?
  5. We proberen een soort conclusie te formuleren. Wat heeft deze tekst ons vanavond gebracht en wat denken we de komende week mee te nemen?
  6. Sluiting (met inleiding proloog)

Opgave kan bij Marco Roepers (marco@roepers.net, 0596-572929) en Agnes Klunder (agnesswaagman@gmail.com, 0596-571370). Ook al heeft  u de voorgaande keren niet meegedaan, u kunt altijd mee gaan doen.