Ontmoeting en Gesprek

image_pdfimage_print

De Groep voor Ontmoeting en Gesprek bestaat uit tien tot vijftien mensen van achter in de twintig tot midden vijftig. De naam zegt al wat we zo ongeveer doen. Eens in de maand komen we samen om elkaar te ontmoeten en daarbij een avond te praten over geloof, Bijbel en ons leven. Dat gaat altijd in een informele sfeer. De groep bestaat uit zo’n vijftien deelnemers, maar we komen meestal samen met z’n zevenen of achten. Want iedereen heeft het druk met van alles.

Het afgelopen jaar hebben we een aantal keer Lernen met Lev gedaan, bijbellezen met behulp van Joodse bronnen. Het leuke daaraan is dat het weinig voorbereiding vraagt en veel gesprek oplevert. Het is ook niet moeilijk, iedereen kan meedoen en deelnemen aan het gesprek.

We hebben ook een aantal oudere en wijzere (zoals we hebben gemerkt) gemeenteleden geïnterviewd. Dat werden soms heel persoonlijke gesprekken over wat iemand heeft meegemaakt en hoe zijn / haar geloof is veranderd.

We komen steeds samen bij een van de deelnemers thuis, maar bij de interviews waren we te gast bij de geïnterviewde.

De eerst volgende keren zijn op 2 november om 20:00 uur  (Schipsloot 17, Loppersum) en op 20 november om 20:00 uur. Locatie: bel Melson.

De data voor de overige keren zijn nog niet bekend, als je mee wilt doen kun je even bellen of mailen:

Melson Zwerver, melson@melson.nl / 0596 85 13 82

ds Tjalling Huisman, 0596 57 13 93 / tjhuisman@kpnplanet.nl