Toekomstige evenementen

 1. Kerkdienst Petrus & Pauluskerk

  25 augustus 09:30
 2. Kerkdienst Vredekerk

  25 augustus 09:30
 3. Kerkdienst Vredekerk

  1 september 09:30
 4. Kerkdienst Jacobuskerk

  1 september 09:30
 5. Kerkdienst Vredekerk

  8 september 09:30
 6. Kerkdienst Mariakerk ‘t Zandt

  8 september 09:30
 7. Kerkdienst Andreaskerk

  8 september 19:00
 8. Kerkdienst Vredekerk

  15 september 09:30
 9. Kerkdienst Donatuskerk

  15 september 09:30
 10. Kerkdienst Vredekerk/Mariakerk ‘t Zandt

  22 september 09:30

Evenementen

Ds. Zelle
De kerk draait door
Kloosterweekend
Jongerenreis naar Taizé

Ds.Zelle

Ds. Zelle was een bekende verschijning op de kansels in het Noorden. Ook in Noordoost Groningen ging hij voor. Het was een zeer markante prediker en persoonlijkheid en de verhalen over hem doen nog steeds de ronde. De Friese theatergroep Tryater heeft een toneelvoorstelling aan hem gewijd waarin Freark Smink hem weer tot leven bracht. De voorstellingen waren heel vaak uitverkocht. Deze toneelvoorstelling is vastgelegd op video en deze video willen wij bekijken op vrijdag 11 januari 2019 in de grote zaal bij de Vredekerk om 20.00 uur. Na de video praten we na over Zelle en de video met en hapje en een drankje. De voorstelling was gedeeltelijk in het Fries (Zelle zelf spreekt geen woord Fries), maar die gedeelten zijn ondertiteld in het Nederlands. Iedereen is van harte welkom.
Ds. Marco Roepers

De Kerk Draait Door: Jean Pierre Rawie in de Petrus en Pauluskerk in Loppersum

Op donderdag 8 november om 20.00 uur komt Jean Pierre Rawie in de Petrus en Pauluskerk in Loppersum.

Jean Pierre Rawie is bekend als dichter, maar hij is ook een veel gelezen columnist van het Dagblad van het Noorden. Hij publiceert al gedichten vanaf 1975, zijn laatste bundel Handschrift verscheen vorig jaar.

Jean Pierre Rawie is één van de best verkopende dichters van Nederland. Voor zijn werk ontving hij diverse prijzen. Bij de uitreiking van Charlotte Köhler Prijs in 2008, schreef de jury over zijn werk: “De milde toon, doortrokken misschien van ironische momenten, kan de ernst van de eeuwige thema’s niet verhullen (…) en past naadloos binnen de tijdloze, klassieke thematiek, die vanaf het begin de poëzie van Rawie heeft beheerst: liefde, dood, ontzegging en gemis….”

Jean Pierre Rawie zal op deze avond geïnterviewd worden over zijn kijk op het leven. Daarbij zal het gaan over zijn leven en zijn werk, zijn gedichten en zijn columns. Uiteraard zal hij ook een aantal gedichten voordragen.

De avond met Jean Pierre Rawie is een initiatief van de Protestantse gemeente Loppersum-Maarland en staat in een serie avonden waarin eerder zanger Arnold Veeman, cabaretier Peter de Haan / Pé Daalemmer en arts – columnist Sander de Hosson te gast waren.

De toegang is gratis. Aan het eind van het programma kunnen aanwezigen een bijdrage geven.

Kloosterweekend meditatie

Graag nodig ik u / jou uit voor een kloosterweekend, waarin meditatie centraal zal staan. In dit weekend gaan we samen een aantal meditaties doen, niet alleen zittend maar ook lopend. En we gaan in gesprek met de kloosterbewoners over hoe zij hun momenten van meditatie aanpakken en ervaren. Natuurlijk doen we zoveel mogelijk mee in het ritme van de vaste getijden van het kloosterleven.

Plaats van dit weekend in het Lioba klooster in Egmond. We zitten daar in het gastenverblijf, waar ook een geschikte groepsruimte is. Ik heb het weekend van 21 tot 23 juni (2019) laten reserveren voor onze komst. Dat is nog ver weg, maar als je graag mee wilt geef je toch snel op. Dan kan ik het klooster duidelijkheid geven over of het door kan gaan.

Kosten voor het weekend zijn € 120,–, maar waarschijnlijk kunnen we nog wel wat subsidie krijgen. En als je dit bedrag niet kunt betalen, kan er altijd meer subsidie geregeld worden.

Graag zo snel mogelijk opgeven bij ds Tjalling Huisman: 0596 57 13 93 / tjhuisman27@gmail.com

 

Jongerenreis naar Taizé

Vanuit het jongerenwerk van ons cluster willen we in juli 2019 graag een Taizéreis organiseren. Taizé is een Frans dorpje, waar een klooster is dat zich speciaal richt op jongeren. Het is na de oorlog gesticht door frère Roger, er wonen ook Nederlandse broeders. Vanuit de hele wereld komen jongeren naar Taizé om een week samen te zijn en met elkaar te praten over hun geloof en ongeloof, hun leven en de wereld waarin ze leven. Een bezoek aan Taizé – de mooie muziek, de stilte, de ontmoetingen en vriendschappen die ontstaan – is een ervaring die je nooit meer zult vergeten.
Ben je tussen de 16 en 30 jaar en lijkt het je leuk om mee te gaan? Geef je dan op bij je jeugdouderling of je voorganger. Wil je liever graag eerst meer weten? Stuur ons dan even een mailtje, of kom naar de informatieavond die we in januari 2019 gaan houden. Op YouTube staan verschillende filmpjes die een mooie indruk geven van een week in Taizé, en nog meer informatie vind je op de officiële website www.taize.fr/nl

Ds. Tjalling Huisman, tjhuisman27@gmail.com Melson Zwerver, melson@melson.nl

 

image_pdfimage_print

Bijbelvers van de dag

De Heer is niet traag met het nakomen van zijn belofte, zoals sommigen menen; hij heeft alleen maar geduld met u, omdat hij wil dat iedereen tot inkeer komt en niemand verloren gaat.